Menu
Gratis bezorgd vanaf € 100 30 dagen bedenktijd Gecertificeerde webshop Klantenrecensies
Home  >  Merken  >  Yunik

YUNIC vegan schoenen

2 artikels gevonden


YUNIC vegan schoenen

Waarom vegan schoenen kopen?

Yunik vegan schoenen zijn 100% vervaardigd zonder dierlijke producten, er werd dus geen rundsleder gebruikt ! Als men kiest voor YUNIK vegan shoes doet u meteen uw kleine bijdrage aan zowel veganistische en bio-ecologische doelstellingen maar tevens doet u een positive actie tegen de klimaatverandering en daarbovenop helpt u de lokale sociale economie en werkgelegenheid. Immers:

- Er worden voor de Yunik schoenen geen dieren (runderen) gedood ! 

- Minder runderen (kleinere veestapel) = minder methaanuitstoot, minder graasland, meer bossen, minder soya-veevoeder dus meteen ook minder ontbossing en afbranden van het Amazonewoud.

- Yunik schoenen worden vervaardigd van plantaardige restproducten (zoals de bladeren van ananas) waardoor tijdens de oogst niets verloren gaat en de plant voor 100% gebruikt wordt.-

- Zowel de productie, de plantenteelt, (ananas, kurkeik), de oogst, enz gebeuren allemaal lokaal in Spanje en zorgen voor een inkomen voor de lokale boeren en werknemers.

PINÃTEX alternatief voor rundsleder

Pinãtex wordt ook ananasleer genoemd is een revolutionair vegan textiel dat wordt gewonnen uit de vezels van ananasbladeren. Deze bladeren worden op een al eeuwen oude bekende manier gedroogd en daarna uitgeslagen tot vezels.Deze vezels worden gewassen en gedroogd, gesorteerd en samen met polymeer wordt het lederachtige materiaal geweven. Dit pinãtex textiel of ananasleder heeft de perfecte eigenschappen om schoenen mee te maken. Het is waterafstotend, sterk en tegelijk zacht en soepel, lichtgewicht, ademend, flexibel, eenvoudig te bewerken, goed printbaar en breed inzetbaar.

Hoe onderhoudt men YUNIK pinãtex schoenen?

Een klein vlekje of vuiltje wordt makkelijk verwijderd met gewoon een vochtige doek. Hardnekkig vuil kan gerust met zeepsop worden aangepakt.

Hou je van verweerde look? Na verloop van tijd zal de ananas vezel beginnen pluizen wat deze prachtige schoenen nog meer persoonlijkheid en karakter geeft.

Houd je jouw Yunik schoenen liever zolang mogelijk als nieuw? Geef ze dan af en toe een flinke waxbeurt. Kleurloze natuurlijke wax (ledervet) voedt de vezels en houdt de schoenen spik&span. Ook schoensmeer en kleurcrème mag je zonder problemen gebruiken.

 

© 2020 Schoenen Karo