Menu
Gratis bezorgd vanaf € 100 30 dagen bedenktijd Gecertificeerde webshop Klantenrecensies
Home  >  Merken  >  Solidus

Solidus comfortschoenen webshop

91 artikels gevonden


Solidus comfortschoenen webshop

Specialist in maximaal comfort

"Gezonde voeten gezond houden en moeilijke voeten het gaan en staan vergemakkelijken" Dat is de filosofie van de Duitse schoenenfabrikant Solidus. Deze bestaan al honderd jaar en makenvoor elke voet een passende schoen. De belangrijkste reden voor het succes van solidus is de pasvorm. De collectie voor dames bestaat uit maar liefst 8 schoenbreedtes (van F tot en met W) en voor de heren in 4 (G tot W). Bovendien zijn er leesten voor de verschillende voettypes zoals de hallux valgus, de natuurvorm, de spitsere leest, hamertenen, gezwollen voeten, kortom voor elke voet heeft Solidus de geschikte schoen. Solidus is van oudsher een familiebedrijf dat werd opgericht in 1910. Het comfortmerk maakt schoenen voor vrouwen en mannen in meerdere schoentypes naargelang de seizoenen zoals slippers, sandalen, mocassins, boots, bottines met rits, veterschoenen en stretch schoenen.

Solicare Soft 

Solicare Soft is een profylaxe lijn voor zeer gevoelige (rheuma, diabetes, obesitas) of zeer brede en zware voeten die de therapeutische en preventieve eigenschappen bundelt.

Uitneembaar voetbed / geschikt voor steunzolen

Alle Solidus modellen hebben een anatomisch voorgevormd voetbed vervaardigd uit veerkrachtig kurk en overtrokken met leder dat uitneembaar is en perfect kan vervangen worden door eigen steunzolen.

Typisch voor Solidus schoenen

Solidus onderscheidt zich door hoog technische eigenschappen zoals een zachte naadloze afwerking, een perfecte drukverdeling over de wreef, ademend voetklimaat, premium ledersoorten, extra teenruimte, ideale schokdemping en optimale drukverdeling van de voorvoet en de hiel, uitneembaar voetbed, zijdelingse voetsteun, PU schokdempende loopzool en een perfecte hielsluiting.

Bekende artikel en modelnamen van solidus

Het uitgebreid assortiment van solidus wordt onderverdeeld in bekende artikelnamen voor de dames de Wellness special, de Gina, Fabia, Moni, Honey, de Lia, de Hedda, de Karo, Maike, Helia, Heaven, Kate, Kaja, Hazel, Maren, Kimberey, Mary, Kerry, Mira . Voor de heren de Henk, de Harry, de Hardy, de Man Natura, de Man Special, en de Therapo.

Herkomst en geschiednis Solidus schoenen

Solidus comfortschoenen werd op 10 Augustus 1910 opgericht onder de firmanaam "Voran" Solidschuhwerk door Georg W. Martin. Die bouwde voor die tijd een moderne fabriek in het Zuid Duitse Tuttlingen. Hier werden aanvankelijk wandel-en bergschoenen, schaatsen en skischoen geproduceerd. Aangezien Martin zelf voetproblemen had stonden van het begin de pasvorm en voetcomfort centraal. Deze specialisatie kwam tot uiting in de ontwikkeling van specifieke technieken en voetbedden. De bedrijfsleiding werd in 1956 overgenomen door Max Teufel en Richard Henke. Zij investeerden in samenwerking met orthopedisten en artsen om een  uitgebreid leestenpakket te ontwikkelen naar alle mogelijke voetvormen.

© 2021 Schoenen Karo